Máte chuť na kokteil emócií?

18. júla 2012, bridgetjones, Nezaradené

Stalo sa vám niekedy, že keď ste dočítali knihu, bolo vám ľúto, že sa už skončila a chceli by ste pokračovanie? Tak toto som cítila potom, ako som dočítala knihu Kokteily pre tri od Madeleine Wickham.

 

Tri ženy. Mladé, úspešné a inteligentné.  Najlepšie priateľky.

Každá pracuje na inej pozícii v redakcii obľúbeného časopisu Londoner. Raz za mesiac sa na chvíľu zastavia a spoločne strávia večer v bare Manhattan pri niekoľkých kokteiloch. Vtedy sa ich život na chvíľu zastaví, a ony sa navzájom zverujú so svojimi radosťami, ale aj trápeniami. Každá si žije vlastný život a je s ním celkom spokojná. Až kým sa veci nezmenia.

Maggie  – šéfredaktorka časopisu, má perfektne usporiadaný život až dovtedy, keď sa jej narodí bábätko. Z obavy, že stratí dôveru okolia, nedokáže priznať ani len vlastnému manželovi, že starostlivosť o dieťa nezvláda.

Roxanne už šesť rokov randí s tajným ženatým milencom, ale aj pred najlepšími priateľkami predstiera, že jej na tomto vzťahu až tak nezáleží, hoci opak je pravdou.

Candice celý život cíti vinu za chyby svojho otca a tak veľmi sa ich snaží napraviť, až ju to skoro zruinuje. A nielen to. Nová kamarátka, ktorej sa zo všetkých síl snaží pomôcť, jej rozbije najlepšie priateľstvá a vyzerá to tak, že cesta späť neexistuje.

Dokážu si staré priateľky odpustiť? Vráti sa ich život do zabehnutých koľají?

Výborné  ľahké čítanie na letnú dovolenku, kniha vám ponúkne skvelý mix emócií – od lásky, šťastia, túžby, radosti až po nenávisť.
Tak neváhajte a pribaľte si ju do kufra, na ležadle pri bazéne s pohárom kokteilu si na nej bezpochyby pochutíte.