Založ si blog

Máte chuť na kokteil emócií?

Stalo sa vám niekedy, že keď ste dočítali knihu, bolo vám ľúto, že sa už skončila a chceli by ste pokračovanie? Tak toto som cítila potom, ako som dočítala knihu Kokteily pre tri od Madeleine Wickham.

 

Tri ženy. Mladé, úspešné a inteligentné.  Najlepšie priateľky.

Každá pracuje na inej pozícii v redakcii obľúbeného časopisu Londoner. Raz za mesiac sa na chvíľu zastavia a spoločne strávia večer v bare Manhattan pri niekoľkých kokteiloch. Vtedy sa ich život na chvíľu zastaví, a ony sa navzájom zverujú so svojimi radosťami, ale aj trápeniami. Každá si žije vlastný život a je s ním celkom spokojná. Až kým sa veci nezmenia.

Maggie  – šéfredaktorka časopisu, má perfektne usporiadaný život až dovtedy, keď sa jej narodí bábätko. Z obavy, že stratí dôveru okolia, nedokáže priznať ani len vlastnému manželovi, že starostlivosť o dieťa nezvláda.

Roxanne už šesť rokov randí s tajným ženatým milencom, ale aj pred najlepšími priateľkami predstiera, že jej na tomto vzťahu až tak nezáleží, hoci opak je pravdou.

Candice celý život cíti vinu za chyby svojho otca a tak veľmi sa ich snaží napraviť, až ju to skoro zruinuje. A nielen to. Nová kamarátka, ktorej sa zo všetkých síl snaží pomôcť, jej rozbije najlepšie priateľstvá a vyzerá to tak, že cesta späť neexistuje.

Dokážu si staré priateľky odpustiť? Vráti sa ich život do zabehnutých koľají?

Výborné  ľahké čítanie na letnú dovolenku, kniha vám ponúkne skvelý mix emócií – od lásky, šťastia, túžby, radosti až po nenávisť.
Tak neváhajte a pribaľte si ju do kufra, na ležadle pri bazéne s pohárom kokteilu si na nej bezpochyby pochutíte.

Spoznali by ste sa o desať rokov?

21.11.2012

S pribúdajúcimi rokmi sa každý z nás zmení. Čo by sa však stalo, keby ste sa mohli vrátiť späť o desať rokov a stretli by ste svoje mladšie ja? Radili by ste mu vy ako starší a skúsenejší alebo by to bolo naopak a vaša mladšia verzia by vám ukázala ako sa má naozajužívať život? Hlavnej hrdinke vydareného románu Kto je to dievča? Charlotte sa to stane a hoci [...]

Hľadám kvalitný chlieb. Značka: Nájdem ťa vôbec?

23.10.2012

Keď som bola malá, pamätám si, že obyčajné rožky či konzumný chlieb vydržali aj týždeň, tri dni staré rožky boli v pohode jedlé. Dnes? Rožok je na druhý deň tvrdý alebo gumený, na tretí deň začne plesnieť… Čo sa to stalo s pečivom? Milujem vôňu a ešte viac chuť čerstvého chleba. Nič sa mu nevyrovná a na tom vždy končia všetky moje pokusy schudnúť. [...]

Želáme si naozaj to, čo potrebujeme?

30.08.2012

Keď má niekto sviatok, zvyčajne mu prajeme všetko dobré, zdravie, lásku a šťastie. To sú veci, na ktorých v skutočnosti záleží. No v každodennom živote si toho želáme oveľa viac a často sú to zbytočnosti. To už je daň dnešku, keď sa všetci nezmyselne pachtíme za materiálnymi vecami, ktoré v skutočnosti nie sú až také dôležité. Hlavná hrdinka románu Daj [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

bridgetjones

Knihy mi pomáhajú uniknúť z každodenného stereotypu, zvyčajne ich mám rozčítaných niekoľko naraz. Ak ma nejaká zaujme, napíšem o nej, aby mohla inšpirovať aj iných.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 9
Celková čítanosť: 22390x
Priemerná čítanosť článkov: 2488x

Autor blogu

Kategórie